O companie va livra medicamentele cu ajutorul dronelor într-o comunitate cu un număr mare de persoane vârstnice. În ce oraş va funcţiona serviciul

Autor: Andra Stroe Postat la 14 mai 2020 60 afişări

O companie va livra medicamentele cu ajutorul dronelor într-o comunitate cu un număr mare de persoane vârstnice. În ce oraş va funcţiona serviciul

Compania de logistică UPS şi CVS Health Corporation au anunţat recent că subsidiara UPS, UPS Flight Forward (UPSFF), va folosi drone pentru livrarea de medicamente eliberate pe bază de reţetă, de la o farmacie CVS către The Villages, Florida, cea mai mare comunitate de persoane în vârstă din SUA. Aceste servicii vor ajunge la peste 135.000 de rezidenţi, prin intermediul sistemului de drone M2 de la Matternet.

Transportul prin intermediul dronelor oferă o opţiune de livrare rapidă a medicamentelor urgente, susţinând, în acelaşi timp, eforturile de distanţare socială. Livrarea cu drone oferă oamenilor o alternativă convenabilă în locul unei vizite la farmacie. Acest program ajută, de asemenea, la protejarea sănătăţii specialiştilor din domeniul medical.

„Noul serviciu de transport prin intermediul dronelor permite CVS să ofere servicii de livrare de medicamente sigure şi eficiente către această mare comunitate de persoane în vârstă, astfel încât rezidenţii să nu fie nevoiţi să se deplaseze pentru medicamentele necesare”, a spus Scott Price, UPS chief strategy and transformation officer.

UPS şi CVS au anunţat încă de anul trecut intenţia de a testa serviciile de livrare cu drone. Cele două companii au finalizat cu succes primele livrări de medicamente prin intermediul dronelor, în noiembrie 2019, de la o farmacie CVS din Cary, Carolina de Nord.

„În această perioadă, clienţii noştri trebuie să aibă acces la medicamentele de care au nevoie mai mult decât oricând”, spune Jon Roberts, vicepreşedinte executiv şi Chief Operating Officer CVS Health. „Pe lângă serviciile de preluare a medicamentelor direct din farmacie, de livrare gratuită şi Drive-Thru, noul serviciu de livrare cu drone oferă o alternativă inovatoare pentru unii dintre clienţii noştri.”

Noul serviciu implementat în The Villages, centrul Floridei, este disponibil de la începutul lunii mai, în conformitate cu reglementările Part 107 ale FAA (Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA), care autorizează acest tip de operaţiuni pe durata pandemiei şi care oferă posibilitatea explorării nevoilor viitoare după această perioadă. Operaţiunile s-ar putea extinde pentru a include livrări de la alte două farmacii CVS din zonă.

Primele zboruri vor fi făcute pe o distanţă mai mică de un kilometru şi vor fi livrate într-o locaţie din apropierea comunităţii. Pentru început, un autovehicul va finaliza livrarea la domiciliul locatarilor.

Anul trecut, UPS şi Matternet au implementat un serviciu de livrare prin intermediul dronelor, în cadrul spitalului şi campusului WakeMed din Raleigh, Carolina de Nord, finalizând, până în prezent, peste 3.700 de zboruri, în conformitate cu reglementările Part 107 ale FAA. În iunie 2019, UPS a înfiinţat compania UPS Flight Forward, care a obţinut certificarea Part 135 a FAA pentru derularea de operaţiuni cu drone, în septembrie 2019. Cele două companii au implementat acest serviciu şi în complexul medical din cadrul Universităţii California din San Diego, în conformitate cu reglementările Part 107 ale FAA.

UPS Flight Forward a analizat diverse perspective de susţinere a sectorului de sănătate în lupta împotriva răspândirii Coronavirusului. În aprilie, compania a participat la o serie de noi teste, în Virginia, alături de guvernul american şi de alţi parteneri pentru a stabili modul în care sistemele de aviaţie fără pilot pot ajuta sectorul medical în combaterea răspândirii virusului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
livrare,
medicamente,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.