SRI avertizează asupra unui posibil atac ransomware

Autor: Cosmin Pirv Postat la 01 mai 2022 65 afişări

SRI avertizează asupra unui posibil atac ransomware

Serviciului Român de Informaţii (SRI) a anunţat sâmbătă că a obţinut date cu privire la o posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip ransomware.

Potrivit unui comunicat al SRI, la nivelul Centrului Naţional CYBERINT au fost obţinute date cu privire la o posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing care vizează infectarea sistemelor informatice cu aplicaţii malware de tip ransomware.

Atacatorii intenţionează să utilizeze adrese de mail aparţinând unor instituţii din România pentru a încerca să inducă în eroare potenţialele victime.

Specailiştii recomandă să nu se acceseze link-uri sau fişiere ataşate mesajelor de tip mail care nu sunt adresate în mod curent destinatarilor sau provin din surse necunoscute.

Se recomandă aceleaşi măsuri de precauţie privind accesarea link-urilor sau a ataşamentelor transmise prin mesaje de tip SMS, WhatsApp, Signal, Telegram etc.

„De asemenea, este obligatorie realizarea de copii de siguranţă (backup) pentru site-uri, baze de date sau orice alt tip de date expuse în mediul Internet, precum şi stocarea acestor copii pe suporţi de memorie separaţi fizic pentru a evita criptarea sau distrugerea acestora de un posibil atac cibernetic”, se mai arată în comunicat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sri,
atac,
ransomware

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.