Spotify îşi va reduce personalul săptămâna aceasta

Autor: Dorin Oancea Postat la 23 ianuarie 2023 186 afişări

Spotify îşi va reduce personalul săptămâna aceasta

Spotify Technology plănuieşte concedieri chiar în această săptămână pentru a reduce costurile, anunţă Reuters, care citează Bloomberg. Compania se alătură astfel companiilor precum Alphabet, Amazon.com şi Microsoft care au redus recent mii de locuri de muncă.

Raportul, care a citat surse, nu a specificat numărul de locuri de muncă eliminate.

Spotify nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Firmele din domeniul tehnologiei au eliminat locuri de muncă anul trecut, pe măsură ce boom-ul cererii din timpul pandemiei s-a stins rapid, iar concedierile au continuat anul acesta, companiile încercând să limiteze costurile pentru a rezista la recesiunea economică.

În ultimele săptămâni, Alphabet, compania mamă a Google, a declarat că va elimina 12.000 de locuri de muncă, în timp ce Microsoft a declarat că va elimina 10.000 de locuri de muncă. Runda de disponibilizări de la Amazon va avea un impact asupra a peste 18.000 de roluri.

Alte companii de tehnologie, precum Meta, părintele Facebook, şi Twitter, al lui Elon Musk, au concediat mii de persoane la sfârşitul anului trecut.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.