Spitalele şi crematoriile din China, "extrem de ocupate" din cauza COVID

Autor: Andreea Tobias Postat la 28 decembrie 2022 103 afişări

Presiune pe spitalele şi casele funerare din China miercuri, pe măsură ce valul de COVID-19 epuizează resursele. Mai multe spitale anunţă cozi lungi, în timp ce firmele de pompe funebre nu mai fac faţă solicitărilor.

Spitalele şi crematoriile din China, "extrem de ocupate" din cauza COVID

Amploarea epidemiei şi îndoielile legate de datele oficiale determină unele ţări să ia în considerare noi reguli de călătorie pentru vizitatorii chinezi.

Într-o schimbare abruptă de politică, China a început luna aceasta să desfiinţeze cel mai strict regim COVID din lume, cu închideri şi testări extinse, punând economia pe calea unei redeschideri complete anul viitor.

Ridicarea restricţiilor, care a venit după proteste ample împotriva acestora, înseamnă că virusul se răspândeşte în mare parte necontrolat şi probabil infectează milioane de oameni pe zi, potrivit unor experţi internaţionali în domeniul sănătăţii.

Viteza cu care China, ultima mare ţară din lume care se îndreaptă spre tratarea virusului ca fiind endemică, a eliminat regulile COVID a lăsat sistemul său de sănătate fragil copleşit.

China a raportat marţi trei noi decese legate de COVID, faţă de unul luni - cifre care nu corespund cu ceea ce raportează firmele de pompe funebre, precum şi cu experienţa unor ţări mult mai puţin populate după redeschidere.

"Fac această meserie de 30 de ani şi este cea mai aglomerată perioadă pe care am cunoscut-o vreodată", a declarat un şofer de ambulanţă, conform Reuters.

Marţi seară erau cozi lungi în interiorul şi în afara departamentului de urgenţă al spitalului la care lucrează acesta şi la o clinică adiacentă. Majoritatea celor care au sosit în ambulanţe au primit oxigen pentru a fi ajutaţi să respire.

"Aproape toţi pacienţii au COVID", a declarat un membru al personalului de la farmacia departamentului de urgenţă.

Spitalul nu are stocuri de medicamente specifice COVID şi poate furniza doar medicamente pentru simptome precum tusea, a spus acesta.

Parcările din jurul casei funerare Dongjiao, una dintre cele mai mari din Chengdu, erau pline. Procesiunile funerare au fost constante, în timp ce fumul iese din crematoriu.

"Trebuie să facem acest lucru de aproximativ 200 de ori pe zi acum", a declarat un angajat: "Suntem atât de ocupaţi încât nu avem timp nici măcar să mâncăm. Acest lucru se întâmplă de când e redeschiderea. Înainte era în jur de 30-50 pe zi".

"Mulţi au murit din cauza COVID", a spus un alt angajat.

La un alt crematoriu din Chengdu, Nanling, proprietate privată, angajaţii erau la fel de ocupaţi.

"Au fost atât de multe decese din cauza COVID în ultima vreme!", a spus un lucrător. "Locurile de incinerare sunt toate rezervate. Nu poţi obţine unul până la anul nou".

China a declarat că numără doar decesele pacienţilor COVID cauzate de pneumonie şi insuficienţă respiratorie ca fiind legate de COVID.

Zhang Yuhua, un oficial de la Spitalul Chaoyang din Beijing, a declarat că majoritatea pacienţilor recenţi erau vârstnici şi grav bolnavi cu boli de bază. Ea a spus că numărul pacienţilor care primesc îngrijiri de urgenţă a crescut la 450-550 pe zi, de la aproximativ 100 înainte, potrivit presei de stat.

Spitalul Prieteniei China-Japonia din Beijing a fost, de asemenea, "plin" de pacienţi în vârstă, a raportat presa de stat.

Asistentele şi medicii au fost rugaţi să lucreze în timp ce bolnavii şi angajaţii din sănătate pensionaţi din comunităţile rurale au fost reangajaţi pentru a ajuta. Unele oraşe s-au confruntat cu penuria de medicamente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
covid,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.