Specialist în energie, despre majorările de preţ „din pix”: „Mitul tuturor facturilor greşite realizate de furnizor este acoperirea perfectă pentru a masca încă o dată adevăratul beneficiar al acestor scumpiri”

Postat la 13 ianuarie 2022 177 afişări

Specialist în energie, despre majorările de preţ „din pix”: „Mitul tuturor facturilor greşite realizate de furnizor este acoperirea perfectă pentru a masca încă o dată adevăratul beneficiar al acestor scumpiri”

Declaraţiile recente ale ministrului Energiei, Virgil Popescu, care spunea despre furnizori că nu au aplicat legea pentru calcularea facturilor în acord cu Legea compesării şi a plafonării, ceea este „o hoţie”, a stârnit reacţii ale specialiştilor în domeniu, care spun că actuala formă de ajutor de stat nu ajută decât o mică parte a consumatorilor, iar adevăratul beneficiar al scumpirilor, cel care încasează taxe mărite în această variantă, este chiar statului. Conform modificărilor, anunţate doar declarativ, pentru energia electrică, ce vor fi analizate în coaliţie, statul ar urma, la finalul schemei actuale, adică din 1 aprile, să schimbe abordarea de ajutor, respectiv prin reducerea TVA-lui pe care încasează de la 19% la 5% la curent, pe lângă certificatele verzi şi taxa de cogenerare.

Responsabilii se folosesc de mitul tuturor facturilor greşite, realizate de furnizor, care este acoperirea perfectă pentru a masca încă o dată adevăratul beneficiar al acestor scumpiri, consideră Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă.

Potrivit lui Virgil Popescu, pentru lunile noiembrie şi decembrie la nivel de energie electrică consumatori casnici e vorba de aproximativ 80% din beneficiari din total gospodării care au beneficiat de compensare şi plafonare şi în jur de 60% la gaze naturale.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
beneficiar,
energie,
facturi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.