Spătaru: Suntem singurul minister care am făcut audit energetic şi avem clar un plan de măsuri

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 28 septembrie 2022 25 afişări

Florin Spătaru spune că Ministerul Economiei este singurul minister care am făcut audit energetic şi are un plan clar de măsuri dat de specialişti pentru reducerea risipei energiei electrică. El afirmă că ţinta este reducerea consumului energetic cu 20%.

Spătaru: Suntem singurul minister care am făcut audit energetic şi avem clar un plan de măsuri

„Lucrăm la el, noi am făcut, cred că suntem singurul minister care am făcut acest audit energetic şi avem clar un plan de măsuri dat de specialişti, nu de minister în sine, ci de specialişti în domeniu şi îl vom promova corespunzător. Pe de altă parte, noi am luat deja măsuri, am redus numărul de becuri şi am luat deja măsuri pentru reducerea consumului energetic”, spune Florin Spătaru, întrebat de planul pentru reducerea risipei de energie electrice, solicitat de premierul Nicolae Ciucă.

El afirmă, despre auditul energetic, că „sunt sugestii, sunt propuneri de îmbunătăţire a eficienţei energetice, reducerea consumului de căldură”.

„Dar sunt lucruri pe care în mod normal ar fi trebuie să le facem de mult timp, dar vorbim şi de clădirea Ministerului Economiei, nu s-au făcut îmbunătăţiri de ani de zile. Acum suntem cu trei etaje în lucru pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru, deja am obţinut documentaţia cadastrală şi cei de la CNI vor intra să modernizeze partea din faţă care arată cum arată şi lucrăm în continuare ca acest Minister al Economiei să arate ca o clădire din centrul Bucureştiului, nu ca o clădire de care ţi-e ruşine. (...) Am spus că vom încerca să reducem consumul energetic cu 20%”, încheie Spătaru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spătaru,
energie electrică,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.