Spania recuperează producţia transferată deceniul trecut în China, datorită scăderii salariilor

Postat la 13 ianuarie 2014 97 afişări

Spania a început să recupereze producţia transferată de companii în China la sfârşitul deceniului trecut, datorită scăderii salariilor în urma crizei şi avantajelor oferite de proximitatea faţă de pieţele de desfacere, în timp ce costurile din economia chineză sunt în urcare.

Spania recuperează producţia transferată deceniul trecut în China, datorită scăderii salariilor

 Producătorul spaniol de îmbrăcăminte Priviet Sportive SL a început să recâştige clienţii pierduţi în perioada 2007-2009 în favoarea furnizorilor din China, în principal datorită scăderii salariilor, potrivit Bloomberg.

"În perioada de boom din sectorul construcţiilor, femeile din mediul rural nu erau interesate să câştige 700 sau 800 de euro pe lună. Acum, oamenii sunt şomeri, au ajuns cu spatele la zid. Au nevoie de salarii care li se păreau ridicole în trecut", a declarat pentru Bloomberg directorul general al companiei, Alcazar Barranco.

Priviet Sportive estimează pentru anul 2013 venituri de 15 milioane euro, mai mult decât dublu faţă de nivelul de la sfârşitul deceniului trecut. Printre clienţii companiei se numără şi El Corte Ingles, cel mai mare retailer din Spania, care alături de alte lanţuri de magazine preferă să mute producţia din China înapoi în ţară, pentru a scăpa de perioada îndelungată de aşteptare pentru livrări, mai ales având în vedere trendul de creştere a salariilor de pe piaţa chineză.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/spania-recupereaza-productia-transferata-deceniul-trecut-in-china-datorita-scaderii-salariilor-11890742
11890742
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.