Spania are peste jumătate de milion de bolnavi de Covid.Care este cel mai afectat oraş

Autor: Gabriel Negreanu Postat la 08 septembrie 2020 109 afişări

Spania are peste jumătate de milion de bolnavi de Covid.Care este cel mai afectat oraş

Spania a devenit prima ţară din Europa de Vest care a înregistrat mai mult de jumătate de milion de cazuri de Covid-19, având un total de 525.549 de infecţii. Creşterea din Spania vine chiar în momentul când milioane de copii încep să se întoarcă la şcoală după o pauză de şase luni. 

În creştere sunt şi cazurile din Franţa şi Marea Britanie.

Potrivit ultimelor cifre ale Ministerului Sănătăţii, Spania a înregistrat 49.716 cazuri noi în ultima săptămână şi 237 de decese. Aproximativ o treime din noile cazuri şi decese se află în Madrid, regiunea cea mai afectată de pandemie. În spitalele din Madrid, 18% din paturi sunt ocupate de pacienţi Covid, comparativ cu media naţională de 7%.

Fernando Simón, şeful centrului spaniol pentru Urgenţe, a confirmat creşterea infecţiilor, dar a subliniat că 50% din cazurile noi sunt asimptomatice şi mai mult de jumătate dintre acestea se află la persoanele sub 40 de ani care prezintă un risc mai mic de deces .

Ángela Hernández Puente, chirurg şi secretar general adjunct al asociaţiei medicale Amtys din Madrid, a declarat că situaţia actuală este foarte îngrijorătoare, dar nu este comparabilă cu presiunea copleşitoare în care se afla sistemul de sănătate în martie, iar testarea pe scară largă a dus la diagnosticarea multor persoane cu simptome uşoare şi a celor asimptomatice. Când pandemia a fost la apogeu la 31 martie, Spania a înregistrat 9.222 de cazuri noi şi 849 de decese într-o singură zi.

Spania are cea mai rapidă creştere a cazurilor confirmate zilnic în Europa, ascensiune care a început în iulie. Franţa are o creştere similară începând cu luna august. Până în prezent, Marea Britanie a înregistrat 349.500 de cazuri, Franţa 347.268 şi Italia 277.634.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
covid,
europa,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.