Şova: Dacă nu se adoptă proiectul, Gold Corporation poate emite pretenţii pentru 2 miliarde dolari

Postat la 13 septembrie 2013 38 afişări

Ministrul Dan Şova a declarat, joi, că, în cazul în care proiectul Roşia Montană nu va fi adoptat, Gold Corporation poate emite pretenţii la despăgubiri de 2 miliarde de dolari, care înseamnă 550 milioane dolari cheltuieli pe investiţii realizate şi 1,5 miliarde profitul estimat.

Şova: Dacă nu se adoptă proiectul, Gold Corporation poate emite pretenţii pentru 2 miliarde dolari

 "Eu nu vreau să dau idei sau argumente investitorilor străini, dar, evident, dacă nu le vom da posibilitatea să realizeze investiţia, ne vor acţiona în instanţele internaţionale, fie la Washington, fie Viena, fie Olanda, de încălcarea convenţiei de promovare şi protecţie reciprocă a investiţiilor şi vom vedea ce se va întâmpla, nu vom avea o poziţie uşoară. Nu pot emite orice fel de pretenţii, dar pretenţiile se bazează pe cheltuielile de investiţii deja realizate şi pe profitul estimat, potrivit unui bussinesplan atestat", a explicat Dan Şova, într-o conferinţă de presă.

Întrebat de unde rezultă că investitorul de la Roşia Montană poate cere despăgubiri de 2 miliarde de dolari, Şova a spus că este vorba despre 550 de milioane de dolari pe care acesta i-a investit până în prezent, la care se adaugă 1,5 miliarde de dolari profitul estimat pe baza extragerii a 241 tone de aur.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sova-daca-nu-se-adopta-proiectul-gold-corporation-poate-emite-pretentii-pentru-2-miliarde-dolari-11325475
11325475
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.