Soţia unui bancher elveţian de top, acuzată de insider trading

Autor: Ana Raduta Postat la 09 ianuarie 2012 50 afişări

Philipp Hildebrand, preşedintele Băncii Naţionale Elveţiene, este acuzat că a făcut bani de pe urma deciziei de a influenţa paritatea francului în raport cu dolarul American.

Şi soţia sa este implicată în acest scandal, fiind acuzată de insider trading, după ce s-a descoprit că a făcut tranzacţii valutare avantajoase cu doar trei săptămâni înainte ca soţul său să acţioneze pentru protejarea monedei naţionale, pentru prima oară în ultimii 30 de ani.

Revista Weltwoche, citată de cotidianul britanic Daily Mail, a relatat că Hildebrand însuşI a comunicat decizia de a proteja francul elveţian şI că extrasele sale de cont arată că a obţinut un profit de 75.000 de franci elveţieni în luna octombrie, după ce, în august, a cumpărat 504.000 de dolari americani.

În aceste condiţii, acum toată lumea aşteaptă demisia lui Philipp Hildebrand. Şi soţia sa, Kaysha, a cumpărat în luna august aproximativ 500.000 de dolari, pe care i-a vândut două luni mai târziu, obţinând, astfel, un profit de 61.000 de franci, adică 65.000 de dolari.

Kaysha Hildebrand a declarat că a cumpărat jumătatea de million de dolari pentru simplul fapt că a observat un minim istoric şI s-a gândit că nu poate pierde, negând că ar fi avut informaţii de la soţul său cu privire la evoluţia francului în raport cu dolarul. Chiar dacă acum conduce o galerie de artă, este de formaţie tot finanţistă, lucrând anterior pentru un fond de investiţii. Se pare că banii cu care a cumpărat jumătatea de milion de dolari ar fi venit de pe urma vânzării unei case de vacanţă din Gstaad.

Reprezentanţii Băncii Naţionale a Elveţiei, inclusiv preşedintele Philipp Hildebrand, nu au făcut până acum nicio declaraţie publică pe marginea acestui subiect.

Kaysha Hildebrand s-a născut în Rawalpindi, Pakistan, tatăl său fiind pakistanez, iar mama americancă. La vârsta de patru ani a venit cu familia în Statele Unite ale Americii şI mai târziu s-a angajat la un fond de investiţii din New York, unde l-a şI cunoscut pe cel cu care avea să se căsătorească. După ce s-au mutat în Elveţia, aceasta şi-a deschis galrii de artă în Zurich, New York şI Veneţia, renunţând la cariera corporatistă. Cuplul are o fată şI locuieşte în Zurich.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bancher,
elveţian,
insider trading
/actualitate/sotia-unui-bancher-elvetian-de-top-acuzata-de-insider-trading-9134790
9134790
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.