Sorin Cîmpeanu, despre felul în care elevii vor recupera cele două săptămâni de vacanţă

Autor: Otilia Serescu Postat la 26 octombrie 2021 162 afişări

Vacanţa de două săptămâni trebuie recuperată într-un fel. Aşa că ministrul Sorin Cîmpeanu a acceptat propunerea elevilor de a tăia o săptămână din vacanţa de iarnă pentru a putea fi recuperată materia.

Sorin Cîmpeanu, despre felul în care elevii vor recupera cele două săptămâni de vacanţă

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit, marţi, la Aleph News, despre modul în care se va modifica structura anului. El afirmă că cele două săptămâni de vacanţă suplimentară vor fi recuperate între 3 şi 14 ianuarie, pentru elevii de gimnaziu şi liceu, respectiv între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar.

„Tot anul şcolar e altfel. În măsura în care trebuie să alegem pierderea minimă, şcoala altfel a fost o propunere pe care ministerul a agreat-o. Cert e că în varianta agreată la nivelul Comisiei de dialog social, împreună cu elevii, la solicitarea elevilor, la şedinţă au participat şi părinţii şi profesorii. În 5 noimbrie, când vom avea ordinul de ministru cu modificarea stucturii anului şcolar, cele două săptămâni de vacanţă se vor recupera în felul următor: între 13 şi 14 ianuarie vor avea şcoală, vor putea avea şcoală cu prezenţa fizică în loc de cele două săptămâni de vacanţă în care nu s-a putut asigura prezenţa fizică a elevilor din gimnaziu şi liceu. Pentru elevii din învăţământul primar şi copiii din grădiniţe nu este nevoie să vină cu o săptămână mai devreme de 3 ianuarie, ci este suficient să vină pe 10 ianuarie şi să facă şcoală de luni, 10 ianaurie, până vineri, 14 ianuarie”, a spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu afirmă că „nu ne putem permite mai mult de 2 săptămâni de vacanţă suplimentară”.

„Această vacanţă poate fi recuperată, dacă este de două săptămâni. Dacă este mai mare de 2 săptămâni nu poate fi recuperată, păstrând în acelaşi timp datele pentru examenele naţionale. Păstrarea datelor anunţate, cunoscute pentru exemenele naţionale – bacalureat şi evaluarea naţională – este un lucru foarte important”, a subliniat ministrul Educaţiei.

Conform sursei citate, şcoala va începe din nou pe 8 noiembrie.

„Ipoteza de bază este că şcoala va începe cu prezenţă fizică, dacă situaţia epidemiologică o va permite. Dacă situaţia epidemiologică nu va permite, vom fi nevoiţi să începem şcoală în format online. Aceste lucruri vor fi cunoscute în data de 5 noiembrie pentru că atunci vom avea date certe şi nu supoziţii. În momentul de faţă nimeni nu va şti rata de infectare din 5 noiembrie”, a adăugat ministrul.

Elevii au intrat în vacanţă de luni, 24 octombrie, pentru două săptămâni, în contextul numărului mare de noi infectări cu COVID-19.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elevi,
vacanţă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.