Sorin Blejnar poate părăsi ţara. Instanţa supremă ridică definitiv interdicţia

Postat la 27 aprilie 2013 15 afişări

Judecătorii instanţei supreme au respins, vineri seară, definitiv, recursul făcut de procurorii DNA împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti, prin care această instanţă a hotărât că fostul şef al ANAF Sorin Blejanar, cercetat pentru corupţie, poate părăsi ţara.

Sorin Blejnar poate părăsi ţara. Instanţa supremă ridică definitiv interdicţia

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au decis, la 1 aprilie, prelungirea cu 30 de zile a măsurii interdicţiei de a părăsi ţara dispusă în cazul fostului şef al ANAF Sorin Blejnar, în dosarul în care este cercetat, alături de Codruţ Marta şi Viorel Comăniţă, pentru că ar fi sprijinit un grup acuzat de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro.

Decizia a fost contestată de Sorin Blejnar la Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus, în 10 aprilie, revocarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara, procurorii DNA atacând cu recurs decizia instanţei.

Măsura preventivă a fost luată în dosarul în care fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, este acuzat de procurorii DNA că ar fi sprijinit, din mai 2011 până în iulie 2012, un grup infracţional care ar fi iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor a unor cantităţi de motorină vândute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sorin-blejnar-poate-parasi-tara-instanta-suprema-ridica-definitiv-interdictia-10809078
10809078
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.