Soric a fost destituit din Politie. “If you can read me” pleaca acasa

Autor: Razvan Muresan Postat la 11 ianuarie 2011 34 afişări

La doua luni dupa ce se dadea in spectacol la televizor, seful Politiei Romane, Liviu Popa, anunta ca fostul sef al IPJ Neamt, Aurelian Soric, a fost destituit din Politie. Superiorii i-au gasit 33 de abateri disciplinare.

Seful Politiei Romane a precizat ca printre abaterile disciplinare retinute se afla cele legate atat de activitatea profesionala, "care a lasat de dorit", cat si de prezentarea eronata in fata presei a unui concept politienesc, care a creat o imagine subiectiv - negativa a Politiei. O alta abatere este cea privind cea de neglijenta manifestata in indeplinirea sarcinilor de serviciu, potrivit Mediafax.

Aurelian Soric a acreditat, prin afirmatiile facute, ideea ca Politia agreeaza camataria, subminand increderea populatiei in serviciul politienesc si a incercat sa diminueze autoritatea conducerii MAI prin incitarea sefilor de post din judetul Neamt, a declarat, dupa ancheta corpului de control, chestorul Aurel Vladulescu.

"De ce e interlop Mararu? Pentru ca dadea bani la oameni si le lua camata? Sunt si procurori care dau!", declara Soric la conferinta de presa de dupa uciderea interlopului Mararu, de la finele lunii noiembrie. Intrebat la ce procurori se refera cand vorbeste de camatarie, Soric spunea ca afirmatia sa are "caracter general" si ca putea vorbi despre bani dati cu camata de tamplari sau medici. Chiar daca statea gard in gard cu interlopul ucis si a locuit trei luni in casa pe care Mararu avea sa o cumpere, comisarul Soric spunea atunci ca nu are nicio legatura cu el. Doar s-a adresat unei agentii imobiliare care i-a gasit intamplator casa. "Ce vina am eu?", se intreba Soric. Cu ochii in lacrimi, Soric spunea ca face parte dintr-o familie de onoare si nu va permite nimanui sa-i terfeleasca numele. Mai mult, le reprosa jurnalistilor ca nu l-a intrebat nimeni de ce are Ordinul Virtutea Militara in grad de Comandor cu insemne pentru razboi sau de ce a terminat <un liceu de matematica-fizica "Costache Negruzzi" in Iasi>.

Seful Politiei, Liviu Popa a precizat ca propunerile formulate de Consiliul Superior de Disciplina din MAI, in urma verificarilor facute in cazul lui Soric, au fost transmise ministrului de Interne, Traian Igas si insusite de acesta, mai precizeaza Mediafax.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
politie,
Soric,
destituire,
Politie,
ancheta
/actualitate/soric-a-fost-destituit-din-politie-if-you-can-read-me-pleaca-acasa-7880917
7880917
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.