Sony înrăutăţeşte estimarea privind rezultatele şi confirmă că discută vânzarea diviziei de PC-uri

Postat la 06 februarie 2014 34 afişări

Sony a înrăutăţit estimarea privind rezultatele fianciare pentru anul fiscal în curs şi a confirmat că discută cu fondul Japan Industrial Partners vânzarea diviziei de PC-uri Vaio, parte a unui plan mai amplu de restructurare care prevede şi desfiinţarea a 5.000 de locuri de muncă.

Sony înrăutăţeşte estimarea privind rezultatele şi confirmă că discută vânzarea diviziei de PC-uri

 Compania se aşteaptă la o pierdere de 110 miliarde de yeni (1,1 miliarde de dolari) pentru anul fiscal care se încheie în martie, după ce anterior anticipa profit de 30 de miliarde de yeni, potrivit Wall Street Journal.

Sony a confirmat joi informaţiile apărute în presa internaţională privind discuţiile de vânzare a Vaio către fondul de capital privat Japan Industrial Partners, adăugând că speră să încheie tranzacţia până la 1 iulie. Valoarea tranzacţiei este estimată de presa niponă la circa 400 de milioane de dolari.

De asemenea, divizia de televizoare va fi separată de restul afacerilor, urmând să fie operată ca subsidiară. Compania estimează pierderi de 25 de miliarde de yeni pentru întregul an din producţia de televizoare.

Programul de restructurare prevede şi desfiinţarea a 5.000 de locuri de muncă, 1.500 în Japonia şi 3.500 în străinătate, până în martie 2015.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sony-inrautateste-estimarea-privind-rezultatele-si-confirma-ca-discuta-vanzarea-diviziei-de-pc-uri-12032695
12032695
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.