Soluţii EXTREME luate de Italia pentru a se lupta cu coronavirusul. Oamenii care ies pe stradă fără motiv întemeiat vor fi condamnaţi la ani grei de puşcarie

Autor: Alex Ciutacu Postat la 18 martie 2020 2495 afişări

Soluţii EXTREME luate de Italia pentru a se lupta cu coronavirusul. Oamenii care ies pe stradă fără motiv întemeiat vor fi condamnaţi la ani grei de puşcarie

Italia înăspreşte reguile pentru oamenii care ies din casă în timpul carantinei de coronavirus, ameninţându-i pe aceştia cu pedepse cu închisoarea de până la 12 ani dacă se constată că au contribuit la răspândirea infecţiei, potrivit FT.

În conformitate cu noie reguli anunţate de ministrul de Interne, marţi, italieni sunt obligaţi să declare pe propria răspundere că nu au fost confirmaţi pozitiv pentru coronavirus şi că nu se află în carnatină autoimpusă din cauza expunerii.

Cei care încalcă regulile pot primi pedepse cu închisoarea de până la 12 ani pentru că se fac vinovaţi de răspândirea epidemiei.

De când Italia a înăsprit măsurile de carantină în societatea de zi cu zi pentru toată ţara luni, italienii nu mai au voie să iasă din cauză decât pentru muncă urgentă, pentru a cumpăra mâncare sau medicamente şi pentru asistenţă medicală.

Până acum, cei care încălcau regulile erau amendaţi sau primeau pedepse cu închisoarea de până la trei luni, iar presa din Italia relatează cu 27.500 de oameni 1.100 de magazine au fost raportate la poliţie pentru că nu s-au conformat de când a început carantina.

Cu 27.980 de cazuri, 2.158 de decese şi 2.749 de vindecări, Italia este a doua cea mai afectată regiune din lume după Wuhan.

Citeşte ZF e-paper 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inchisoare,
italia,
oameni,
refuz,
condamnare,
fond

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.