Soluţia pentru înviorarea pieţei imobiliare? Legalizarea marijuanei!

Autor: Dorin Oancea Postat la 17 iunie 2015 456 afişări

Soluţia pentru înviorarea pieţei imobiliare? Legalizarea marijuanei!

Legalizarea consumului de marijuana, în 2012, a dus la o creştere importantă a preţului caselor în statul american Colorado, susţine CNN.

James Paine, managing partner la compania imobiliară West Reality Advisors, confirmă creşterea preţurilor proprietăţilor imobiliare şi terenurilor. Numai în martie Denver a înregistrat a doua cea mai mare creştere a preţurilor caselor, de 10% faţă de perioada similară a anului trecut, după San Francisco.

Marijuana nu a fost singurul factor care a influenţat piaţa, dar legalizarea sa a contribuit şi la creşterea numărului de slujbe în zonă. Şi nu este vorba numai de posturi de cultivatori sau vânzători, ci şi în industria de servicii de securitate sau electricieni. Denver şi împrejurimile sale a devenit şi un cluster pentru companii din tehnologie.

Este adevărat că au fost şi probleme: un agent imobiliar spune că a avut dificultăţi cu vânzarea unei proprietăţi, pentru că vecinii cultivau atât de multă marijuana încât au iscat îngrijorări în rândul potenţialilor cumpărători.

Se manifestă şi o reducere a numărului de oferte - în mod normal pe piaţa din Denver erau scoase la vânzare în jur de 24.000 de case, dar în prezent oferta a scăzut la doar 4000. Au crescut şi chiriile, aşa că este mai convenabil şi mai economic să cumperi o casă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/solutia-pentru-inviorarea-pietei-imobiliare-legalizarea-marijuanei-14465452
14465452
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.