SoftBank intenţionează să acorde împrumuturi de 20 de miliarde de dolari angajaţilor

Postat la 18 august 2019 68 afişări

Banca japoneză SoftBank Group intenţionează să împrumute până la 20 de miliarde de dolari angajaţilor săi, inclusiv şefului executiv Masayoshi Son, pentru a investi în cel de-al doilea fond Vision, precizează Wall Street Journal.

SoftBank intenţionează să acorde împrumuturi de 20 de miliarde de dolari angajaţilor

Directorii consideră că un astfel de pas îi va face pe angajaţi să fie mai responsabili, deoarece investiţiile fondului pot fi anulate dacă un manager pleacă sau se implică într-o „afacere nechibzuită ”.

Este posibil ca împrumuturile să fie acordate cu o rată a dobânzii de aproximativ 5%, au scris cei de la Wall Street Journal, citând o sursă.

Guvernul Kazahstanului, investitor al fondului, este de aşteptat să contribuie cu aproximativ 3 miliarde de dolari, în timp ce bănci precum Goldman Sachs Group, Standard Chartered PLC din Marea Britanie (şi Mitsubishi UFJ Financial Group din Japonia au mai declarat că sunt dispuse să investească câteva sute de milioane de dolari fiecare, potrivit raportului.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
imprumut,
miliarde

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.