Soc pe piata asigurarilor: locuintele asigurate facultativ nu mai intra in schema obligatorie

Postat la 14 decembrie 2010 25 afişări

Presedintele Traian Basescu a promulgat ieri legea care elimina necesitatea incheierii unei polite obligatorii de asigurare a locuintei pentru proprietarii care au cumparat deja o asigurare facultativa care acopera daunele produse de inundatii, cutremure si alunecari de teren.

Companiile de asigurari implicate in sistemul de asigurare obligatorie ar putea pierde astfel prime de peste 30 mil. euro, ceea ce pune in pericol functionarea sistemului sau poate duce la majorarea tarifelor.

Camera Deputatilor, care a avut rol decizional, adoptase luna trecuta un amendament care prevede ca locuintele asigurate individual sa nu mai intre sub incidenta acestei legi. Votul deputatilor a venit dupa ce normele aprobate anterior de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor ii obligau si pe proprietarii care au deja o asigurare facultativa sa incheie o polita obligatorie, care nu era vazuta ca o supra¬asigurare.

Detalii pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/soc-pe-piata-asigurarilor-locuintele-asigurate-facultativ-nu-mai-intra-in-schema-obligatorie-7812929
7812929
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.