Smartphone-ul Windows, la orizont

Autor: Dorin Oancea Postat la 07 octombrie 2012 18 afişări

Microsoft pregăteşte un smartphone Windows sub propriul brand, încadrat în segmentul premium al pieţei, prototipul fiind deja funcţional şi în curs de testare, potrivit unor surse din companie citate de wpcentral.com, care întăresc zvonurile vehiculate anterior în presa chineză.

Telefonul Microsoft se diferenţiază de celelalte modele cu sistem de operare Windows prezente pe piaţă, fiind un produs unic, a afirmat o sursă din companie, care nu a furnizat şi informaţii despre dotările smartphone-ului, preţuri sau data preconizată pentru lansare. Persoana citată a precizat însă că prototipul este deja în curs de testare.

Steve Ballmer, şeful Microsoft, a prezentat în iunie tableta Surface, demonstrând că firma are resursele necesare pentru a crea un produs hardware propriu complet nou în spatele uşilor închise. Compania a evitat scurgerea de informaţii în presă până la scurt timp înainte de dezvăluirea tabletei. Surface va fi disponibilă după lansarea Windows 8, programată pentru 26 octombrie.

Windows Phone 8 a fost adoptat de Nokia, principalul partener hardware al Microsoft, dar şi de Samsung şi HTC, care au prezentat propriile modele concurente. Telefoanele Windows Phone 8 vor fi disponibile undeva în luna noiembrie, după lansarea sistemului de operare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/smartphone-ul-windows-la-orizont-10170577
10170577
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.