Siveco România dezvoltă o soluţie informatică unică pentru Banca Naţionala a Moldovei

Postat la 18 decembrie 2012 23 afişări

Siveco România şi Banca Naţională a Moldovei au anunţat extinderea sistemului informatic de raportare bancară, prin dezvoltarea a peste 50 de tipuri noi de rapoarte cu caracter statistic şi de supraveghere prudenţială, specifice domeniului bancar.

Potrivit unui comunicat transmit, luni, de Siveco, noul sistem de raportare va fi implementat cu scopul de a revizui modul actual de raportare către Banca Naţională a Moldovei, în vederea alinierii la cerinţele de raportare aplicate în Uniunea Europeană. Sistemul informatic de raportare este proiectat conform direcţiilor trasate la nivelul European Bank Association, care vizează centralizarea raportărilor şi translatarea acestora din formate diferite într-o singură structură standard. Acest lucru va fi asigurat prin utilizarea formatului XBRL (eXtensible Business Reporting Language), un standard internaţional deschis, folosit în analiza şi raportarea financiară şi de business. Acesta este de altfel singurul limbaj care poate gestiona date create în diferite limbaje şi standarde contabile şi financiare, prin transformarea lor automată într-un format unic.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tehnologie,
siveco romania,
moldova,
banca
/actualitate/siveco-romania-dezvolta-o-solutie-informatica-unica-pentru-banca-nationala-a-moldovei-10399471
10399471
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.