Site-ul Mastercard, atacat de hackeri din cauza WikiLeaks

Postat la 08 decembrie 2010 14 afişări

Hackerii au atacat site-urile de Internet ale companiei elvetiene Postfinance si ale celei americane Mastercard ca masura de razbunare fata de blocarea mijloacelor de finantare a WikiLeaks, au anuntat miercuri surse concordante.

Acesti hackeri, regrupati sub numele "AnonOps" si care sustin ca lupta impotriva cenzurii si a drepturilor de autor, au lansat operatiunea "Payback" (Razbunarea), potrivit site-ului lor de Internet, anonops.net. "Primul razboi informatic a inceput. Campul de batalie este WikiLeaks", au afirmat ei.Printre victime se numara site-ul de Internet Postfinance.ch, filiala de servicii financiare a Postei elvetiene, care a gazduit, apoi a inchis un cont al fondatorului WikiLeaks, Julian Assange.

Incepand de luni seara, Postfinance.ch sufera atacuri de tip negarea serviciului (DDos), prin care site-ul este surpaincarcat si devine indisponibil, a precizat un purtator de cuvant al institutului financiar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Mastercard,
sait,
hackeri,
WikiLeaks
/actualitate/site-ul-mastercard-atacat-de-hackeri-din-cauza-wikileaks-7792969
7792969
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.