Sistemul de urgenţă 112, suprasolicitat. Bucureştenii, avertizaţi prin sistemul RO-ALERT să nu sune la 112 decât în caz de urgenţe majore

Postat la 26 ianuarie 2019 106 afişări

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, le-a solicitat bucureştenilor să nu sune repetat la 112 pentru cazurile de copaci căzuţi pe maşini, precizând că linia trebuie lăsată liberă pentru urgenţe reale, precum incendii sau accidente cu răniţi.

Sistemul de urgenţă 112, suprasolicitat. Bucureştenii, avertizaţi prin sistemul RO-ALERT să nu sune la 112 decât în caz de urgenţe majore

"Situaţia cu care ne confruntăm este una deosebită, cu ploaia îngheţată, cu copaci care se rup din cauza greutăţii gheţii. Avem cabluri electrice, fire electrice care se rup, noi am dublat deja personalul dispeceratului, împreună cu colegii de la 112, am dublat persoanlul de la ISU, deci au fost chemaţi oamenii. Peste tot în Bucureşti sunt copaci căzuţi şi crengi căzute şi oamenii sună ca să vină să fie degajate şi, pe bună dreptate, numai că mesajul nostru este să nu se sune de repetate ori pentru problemele respective pentru că se ştiu şi echipele sunt în intervenţie. Nu avem cum să trimitem la 200-300 de intervenţii pentru copaci căzuţi, simultan, în acelaşi moment. Oamenii să aibă răbdare, să nu sune repetat la 112, ca să nu blocăm alte urgenţe reale, incendii, cazuri medicale şi altele", a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, la Antena 3.

Sistemul de urgenţă 112 este suprasolicitat în momentul de faţă, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) solicitându-le oamenilor, printr-un mesaj pe sistemul RO-ALERT, să sune doar în caz de accidente cu victime sau care pun în pericol imediat viaţa.

Locuitorii din Bucureşti au primit, sâmbătă, un mesaj prin intermediul sistemului RO-ALERT, pentru evitarea suprasolicitarii sistemului de apelare 112.

Citiţi mai multe pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sistem,
refuz,
urgenta,
urgente,
bucuresteni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.