Ministrul Sănătăţii anunţă că vaccinul antigripal poate fi găsit în farmacii

Postat la 25 ianuarie 2019 623 afişări

Ministrul Sănătăţii spune că vaccinul contra gripei poate fi găsit în farmaciile cu circuit deschis, la fel şi antiviralele, precizând că nu este o surpriză că în fiecare iarnă avem gripă. Pintea spune că ministerul Sănătăţii nu poate comanda vaccinul în locul farmaciilor al căror stoc s-a epuizat.

Ministrul Sănătăţii anunţă că vaccinul antigripal poate fi găsit în farmacii

“Vaccinurile pot fi achiziţionate din farmaciile cu circuit deschis, la fel şi antiviralele. (....) Farmaciile sunt societăţi comerciale care trebuie să se aprovizioneze şi cred că nu este o surpriză că în fiecare iarnă avem gripă.(...) Nu putem să facem comenzi în locul farmaciilor şi nici în locul spitalelor. (...) Există medici care spun că nu au competenţă să scrie aceste reţete (n.r. - cu antivirale). Ba da, fiecare medic care are parafă şi certificat de liberă practică poate să prescrie aceste antivirale”, a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în cadrul unei conferinţe.

De cealaltă parte, managerul Institutului Matei Balş, Adrian Streinu-Cercel, a recomandat oamenilor să nu abuzeze de Tamiflu (n.r. - medicament antiviral), chiar dacă nu se află pe nicio listă de restricţie.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
farmacii,
ministrul sanatatii,
gasire,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.