Siria: Gruparea islamistă Frontul Al-Nusra s-a afiliat reţelei teroriste Al-Qaida

Postat la 09 aprilie 2013 32 afişări

Gruparea islamistă insurgentă Frontul Al-Nusra, care luptă împotriva regimului din Siria, este afiliată filialei irakiene a reţelei teroriste Al-Qaida şi va avea o denumire comună cu aceasta, conform unui comunicat difuzat de Institutul american pentru monitorizarea site-urilor islamiste - SITE.

Siria: Gruparea islamistă Frontul Al-Nusra s-a afiliat reţelei teroriste Al-Qaida

 Liderul grupării Stat Islamic în Irak, Abu Bakr al-Baghdadi, a declarat că organizaţia pe care o conduce şi Frontul Al-Nusra vor avea un nume comun - Stat Islamic în Irak şi Levant.

"A venit vremea să spunem în faţa popoarelor din regiunea Levant şi a întregii lumi că Frontul Al-Nusra este afiliat organizaţiei Stat Islamic în Irak", a declarat al-Baghdadi, conform SITE.

Specialiştii suspectau de mult timp că Frontul al-Nusra primea susţinere logistică de la reţeaua teroristă Al-Qaida. Gruparea este implicată în activităţile insurgente împotriva regimului Bashar al-Assad.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/siria-gruparea-islamista-frontul-al-nusra-s-a-afiliat-retelei-teroriste-al-qaida-10725092
10725092
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.