Siniat va începe în iunie construcţia fabricii din Turceni, investiţie de 50 mil. euro

Autor: Ioan Dornescu Postat la 15 martie 2013 442 afişări

Siniat România, fosta Lafarge Arcom Gips, va începe în iunie construcţia fabricii de plăci de gips-carton la Turceni, în apropierea termocentralei de la care va primi materiile prime, proiectul necesitând o investiţie de 50 milioane euro.

Siniat va începe în iunie construcţia fabricii din Turceni, investiţie de 50 mil. euro

Siniat România, fosta Lafarge Arcom Gips, va începe în iunie construcţia fabricii de plăci de gips-carton la Turceni, în apropierea termocentralei de la care va primi materiile prime, proiectul necesitând o investiţie de 50 milioane euro. Investiţia este finanţată în totalitate de către grupul belgian Etex, proprietarul Siniat România, iar fabrica va începe să producă efectiv în martie 2015.Proiectul a fost anunţat de reprezentanţii Siniat în luna octombrie a anului trecut, ei declarând la vremea respectivă că lucrările vor începe în martie, iar investiţia va totaliza câteva zeci de milioane de euro. „În 2012, cifra de afaceri a companiei Siniat România a crescut cu 1,5%, ajungând la o valoare de 97,1 milioane lei. Chiar dacă competiţia la sistemele de gips-carton s-a amplificat în anul 2012, Siniat România şi-a crescut cota de piaţă în România la circa 25%“, a declarat, într-un comunicat, directorul general al companiei Marc-Andre Fritsche (foto). Grupul Etex, producător şi furnizor de materiale pentru construcţii, desfăşoară activităţi în 44 de ţări, având circa 17.000 angajaţi care operează 121 de fabrici. Afacerile grupului s-au plasat la 2,3 miliarde euro în 2011.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Siniat,
fabrică,
Turceni,
gips-carton
/actualitate/siniat-va-incepe-in-iunie-constructia-fabricii-din-turceni-investitie-de-50-mil-euro-10669110
10669110
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.