Singurul elev român premiat în SUA, la cea mai amplă competiţie de ştiinţă şi inginerie din lume

Postat la 25 ianuarie 2016 1141 afişări

Singurul elev român premiat în SUA, la cea mai amplă competiţie de ştiinţă şi inginerie din lume

Daniel Cosovanu, elev alLiceului Tehnologic „Tomşa Vodă” Solca, a fost premiat de Patent and Trademark Office Society (SUA) în cadrul celei mai mari competiţii de ştiinţă şi inginerie din lume, dedicată tinerilor - Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF). Concursul a avut loc la Los Angeles, Statele Unite ale Americii, în perioada 10-16 mai, Daniel fiind sigurul elev din lotul României care a fost laureat.

Delegaţia României a fost alcătuită de cinci elevi, dintre care trei suceveni - Octavian Coca şi Ştefan Dascălu, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, şi Daniel Cosovanu, de la Liceul Tehnologic „Tomşa Vodă” Solca, aceştia fiind însoţiţi de conf. univ. dr. ing. Dan Milici.

Invenţie premiată pentru originalitate, creativitate şi elemente de noutate

Invenţia cu care Daniel a intrat în competiţie constă într-un generator solar de aer cald,elevul identificând o modalitate de a încălzi încăperile cu ajutorul energiei solare. Generatorul solar de aer cald nu poluează, este făcut din materiale refolosibile (doze de suc, bere) şi are costuri scăzute.

Cititi mai multe pe www.monitorulsv.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/singurul-elev-roman-premiat-in-sua-la-cea-mai-ampla-competitie-de-stiinta-si-inginerie-din-lume-14988877
14988877
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.