Simona Halep, foarte nervoasă, pierde dramatic meciul cu Suarez Navarro

Autor: Adrian Petculescu Postat la 16 mai 2015 483 afişări

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, a pierdut în mod dramatic, sâmbătă, în semifinale, la Roma, cu spaniola Carla Suarez Navarro, locul 10 WTA, un meci pe care l-a dominat în prima lui parte, dar pe care românca l-a scăpat din mână mai ales pentru că nu şi-a putut stăpâni nervii.

Sub privirile părinţilor ei, care nu au stat împreună în tribune, şi ale numeroşilor fani români, Halep a arătat două evoluţii pe arena centrală de la Foro Italico: una sigură, încântătoare pe alocuri, în care şi-a surclasat valoroasa adversară, şi alta lipsită de concentrare, plină de greşeli, multe la mingi uşoare, urmate de explozii nervoase şi rachete date de pământ.

De partea cealaltă a fileului, Suarez Navarro şi-a făcut jocul ei binecunoscut, cu tenacitate şi multă mişcare, în care excelează reverul cu o mână, o lovitură rară în tenisul feminin de astăzi.

Spaniola a început bine meciul, a făcut break în ghemul al doilea, conducând cu 2-0. Halep a preluat apoi conducerea jocului, cu o serie de şapte ghemuri consecutive câştigate, în care i-a ieşit totul, mingile trimise de ea părând că sunt atrase cu un magnet de liniile şi colţurile terenului.

Setul I a fost trecut pe tabela de marcaj în dreptul româncei după 36 de minute, cu 6-2. Ea a început cu dreptul şi setul al doilea, câştigând pe serviciul spaniolei. Din acel moment, evoluţia Simonei Halep s-a blocat. A început să-şi piardă răbdarea şi să-şi arate frustrarea pe teren. Suarez Navarro a continuat însă, neperturbată, să evolueze cum ştie, alergând mult şi returnând exasperant de bine fiecare minge.

Spaniola a egalat la 1, pe serviciul Simonei Halep, a mai reuşit un break la 2-1, dar imediat şi-a pierdut serviciul. La 2-3, jucătoarea română a greşit puncte uşoare, pierzându-şi din nou serviciul, fapt ce a determinat-o să rupă o rachetă dând cu ea de teren. Navarro a condus apoi cu 5-2 şi a avut patru mingi de set pe serviciul adversarei, care le-a anulat pe toate şi s-a apropiat la 3-5.

În ghemul următor, Simona Halep putea pune în scenă o spectaculoasă revenire în set, dar a trimis în afara terenului o minge de break lovită din apropierea fileului. Astfel, în loc de 4-5, cu Halep la serviciu, s-a făcut 3-6, după alte 51 de minute de joc.

Setul al treilea a avut a avut o desfăşurare dramatică. Până la scorul de 4-4 nicio jucătoare nu şi-a fructificat serviciul. Halep a fost prima care a rupt acest lanţ, după ce a salvat două mingi de break, dar imediat Navarro a egalat la 5, deşi a fost condusă cu 30-0. În ghemul al 11-lea, Simona Halep a început bine pe serviciul ei, a condus cu 30-0, dar a comis din nou erori şi Suarez Navarro a reuşit un nou break.

Spaniola a servit apoi pentru meci, a ratat două puncte cu care putea încheia partida, însă a beneficitat de o minge trimisă în fileu de Halep la al treilea, astfel că Suarez Navarro merge în finala de duminică, chiar dacă spre sfârşitul întâlnirii a părut mai epuizată decât adversara ei.

Proporţia de reuşită a primului serviciu a fost una foarte bună pentru Halep, de 85 la sută (75 la sută spaniola), dar ea a concretizat în puncte numai 46 la sută. Românca a stat mai bine la loviturile câştigătoare, 30-28, însă a comis 60 de erori neforţate, faţă de 41 Carla Suarez Navarro.

Sâmbătă, spaniola a apelat de trei ori la sfaturile antrenorului ei, în timp ce Halep nu l-a chemat nici pe teren nici pe Victor Ioniţă, nici pe Darren Cahil.

Această înfrângere, a patra pe zgură, din tot atâtea întâlniri cu Suarez Navarro pe această suprafaţă, îi pune în pericol Simonei Halep locul 2 în clasamentul WTA. Maria Şarapova, acum pe locul 3 WTA, o poate depăşi pe sportiva din Constanţa dacă va ajunge în ultimul act la Roma, după întâlnirea din semifinale, programată tot sâmbătă, cu compatrioata ei Daria Gavrilova, locul 78 WTA, jucătoare venită din calificări.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 2-6, 6-3, 7-5, de sportiva spaniolă Carla Suarez Navarro, locul 10 WTA, ratând calificarea în finala turneului de categorie Premier 5 de la Roma.

Partida a durat două ore şi jumătate şi a reprezentat a 24-a semifinală jucată de Halep.

Următorul turneul la care va participa Simona Halep este French Open, Grand Slam care va începe, la 24 mai, la Paris.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TENIS,
HALEP,
NAVARRO
/actualitate/simona-halep-foarte-nervoasa-pierde-dramatic-meciul-cu-suarez-navarro-14277943
14277943
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.