Braconaj inedit: Poliţiştii au descoperit un tunel care făcea legătura între locuinţa unui gălăţean şi râul Siret - FOTO, VIDEO

Autor: Departamentul Social Postat la 16 mai 2015 82 afişări

Poliţiştii au descoperit un tunel cu o lungime de aproximativ 40 de metri, construit de un gălăţean în vârstă de 44 de ani, care făcea legătura între locuinţa acestuia şi malul lacului de acumulare Ciuşlea-Movileni, aflat pe cursul râului Siret, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Conform sursei citate, în 11 mai, poliţişti ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi au efectuat mai multe percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor delicte piscicole.

În urma unei percheziţii efectuată la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 44 de ani, din localitatea Furcenii Noi, judeţul Galaţi, poliţiştii au descoperit un tunel construit de către acesta, începând cu anul 2009 şi şapte unelte de pescuit de tip plasă monofilament, în lungime totală de 320 metri.

"Acest tunel făcea legătura între curtea locuinţei celui în cauză şi comunica cu malul lacului de acumulare Ciuşlea-Movileni, aflat pe cursul râului Siret. Tunelul a fost săpat în pământ, pe o lungime de aproximativ 40 metri, avea înălţimea de 2 metri şi o lăţime de 1,2 metri, fiind, totodată, prevăzut şi cu sistem de iluminare. La ieşire, avea construită o uşă din fier încastrată în beton, asigurată cu zăvoare pe partea interioară", potrivit sursei citate.

 

 

Pe lungimea tunelului construit, în două lăcaşe anchetatorii au găsit o barcă de pescuit gonflabilă, lansete şi o camera de tractor improvizată ca plută.

Uneltele de pescuit şi ambarcaţiunea găsite au fost ridicate, pentru a fi confiscate.

"Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că bărbatul ar fi obişnuit să monteze noaptea uneltele de pescuit pe luciul de apă al barajului de acumulare Ciuşlea-Movileni, iar spre dimineaţă le verifica, activitatea de pescuit ilegal desfăşurând-o pe timp de noapte", precizează sursa menţionată.

Gălăţeanul folosea acest tunel atât ca loc de depozitare a uneltelor de pescuit, cât şi ca mod de acces rapid la luciul de apă, capătul tunelului fiind situat într-o zona inaccesibilă persoanelor şi ascuns de vegetaţie abundentă.

Echipamentele depistate în tunel erau folosite la deplasarea pe apă, după care acestea erau introduse în tunel.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal în cazul bărbatului de 44 de ani, pentru comiterea infracţiunii de producere, import, deţinere, comercializare sau utilizare a uneltelor de pescuit de plasă de tip monofilament.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TUNEL,
DELICTE PISCICOLE,
/actualitate/braconaj-inedit-politistii-au-descoperit-un-tunel-care-facea-legatura-intre-locuinta-unui-galatean-si-raul-siret-foto-video-14276312
14276312
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.