SIF-urile au pus ochii pe participaţiile AVAS

Autor: Carol Dan Postat la 11 februarie 2013 28 afişări

Autoritatea pentru Valorificarea Participaţiilor Sta­tului (AVAS) va elabora un cadru legislativ care să permită schimbul de participaţii minoritare pe care instituţia le are în diverse companii în care sunt acţionare şi SIF-urile, iniţiativa având ca scop „optimizarea“ portofoliului.

SIF-urile au pus ochii pe participaţiile AVAS

Autoritatea pentru Valorificarea Participaţiilor Sta­tului (AVAS) va elabora un cadru legislativ care să permită schimbul de participaţii minoritare pe care instituţia le are în diverse companii în care sunt acţionare şi SIF-urile, iniţiativa având ca scop „optimizarea“ portofoliului. „Am discutat cu SIF Moldova, probabil şi celelalte SIF-uri vor vrea, să facem un «swap» de participaţii, adică acolo unde avem un interes şi suntem minoritari să le cumpărăm ac­ţiu­nile, şi invers. Astfel, şi noi, şi ei putem să ne optimizăm porto­foliile. A fost ideea preşedintelui SIF Moldova. Este un pro­iect pilot, chiar săptămâna viitoare vom discuta cu SIF Moldova“, a declarat preşedintele AVAS, Adrian Volintiru. Conducerea Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) intenţionează să propună modificarea legis­la­ţiei, care în prezent nu prevede această posibilitate. Joi, ministrul economiei Varujan Vosganian, care are în sub­ordine AVAS, s-a întâlnit cu preşedintele SIF Banat-Crişana, Dragoş Bîlteanu, iar una dintre temele întâlnirii a fost ca Ministerul Economiei împreună cu AVAS să facă un inventar al companiilor unde statul deţine participaţii care ar putea fi interesante pentru investitori, inclusiv pentru SIF-uri.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SIF-uri,
bursa,
participaţii,
AVAS
/actualitate/sif-urile-au-pus-ochii-pe-participatiile-avas-10555393
10555393
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.