Siemens îşi extinde afacerea din energie prin cumpărarea Dresser-Rand pentru 7,6 miliarde de dolari

Autor: Luiza Chiroiu Postat la 22 septembrie 2014 50 afişări

Grupul german Siemens îşi extinde afacerea din domeniul energiei, cea mai mare companie de inginerie din Europa anunţând că a ajuns la un acord de preluare a producătorului de echipament industrial Dresser-Rand, care activează pe piaţa americană, pentru 7,6 miliarde de dolari, relatează Bloomberg.

Siemens va plăti 83 de dolari per acţiune, suma urmând să fie achitată cash, potrivit unui comunicat al companiei germane. Acţiunile Dresser-Rand au crescut cu 37% faţă de nivelul din iulie, c`nd au apărut primele informaţii referitoare la o ofertă a grupului din Germania.

"Strategic, preluarea este normală. Datorită acestei tranzacţii, afacerea din energie va fi consolidată, în special în Statele Unite, unde Siemens nu este atât de puternică", a declarat Volker Stoll, analist la Landesbank Baden-Wuerttemberg.

Siemens a urmărit activitatea producătorului de compresoare şi turbine pentru industria petrolieră mai bine de trei ani şi speră ca tranzacţia să fie finalizată până în vara anului viitor.

Cea mai mare companie de inginerie din Europa încearcă să încheie mai multe acorduri cu companii din industria petrolieră, întrucât CEO-ul Joe Kaeser a anunţat că Siemens poate obţine venituri mai mari din industria energiei, pe fondul amplorii căpătate de extracţia gazelor de şist prin fracturare hidraulică.

Producătorul eleveţian Sulzer a înaintat, de asemenea, o ofertă către Dresser-Rand, iar luni a anunţat oficial încheierea negocierilor cu producătorul de echipament industrial.

Acţiunile Siemens au coborât cu 0,6% la bursa din Frankfurt, compania având o valoare de piaţă de 84 de miliarde de euro, după apariţia informaţiei referitoare la cumpărarea Dresser-Rand.

De asemenea, titlurile Sulzer au înregistrat un declin de 4,5% al acţiunilor, iar valoarea de piaţă a companiei a foat de 4,3 miliarde de franci elveţieni (4,5 miliarde de dolari).

Siemens este activă în România de peste 100 de ani, unde are aproximativ 1.600 de angajaţi şi deţine patru fabrici în Sibiu şi Buziaş, care produc sisteme şi componente pentru automatizări şi aplicaţii industriale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SIEMENS,
ENERGIE,
/actualitate/siemens-isi-extinde-afacerea-din-energie-prin-cumpararea-dresser-rand-pentru-7-6-miliarde-de-dolari-13320708
13320708
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.