Shenzhen extinde restricţiile COVID, în timp ce China se luptă cu mai multe focare de infecţie

Autor: Andreea Tobias Postat la 02 septembrie 2022 45 afişări

Shenzhen extinde restricţiile COVID. Autorităţile încearcă să liniştească zvonurile potrivit cărora un alt lockdown total ar fi iminent, însă oamenii pot pleca de acasă cu un test negativ făcut de mai puţin de 24 de ore.

Shenzhen extinde restricţiile COVID, în timp ce China se luptă cu mai multe focare de infecţie

Unele părţi din Shenzhen, centrul tehnologic din sudul Chinei, au extins vineri restricţiile privind activităţile publice, dar nu au ajuns la un lockdown total, anunţă Reuters.

În districtele de afaceri Futian şi Longhua din Shenzhen, unde se află un campus important al Foxconn, asamblorul de iPhone-uri al Apple, restricţiile au fost prelungite până duminică, în timp ce locuitorilor din mai multe zone din oraş li s-a cerut să lucreze de acasă dacă este posibil.

Majoritatea celor aproape 18 milioane de locuitori din Shenzhen se află acum sub controlul COVID.

În martie, oraşul s-a închis timp de o săptămână pentru a lupta împotriva infecţiilor comunitare, dar joi seara oficialii au încercat să liniştească zvonurile potrivit cărora un alt lockdown total ar fi iminent.

Aceştia au declarat că oamenii pot pleca şi se pot întoarce la casele lor cu un test negativ făcut de mai puţin de 24 de ore.

Vineri, oficialii au raportat 87 de noi infecţii cu COVID transmise la nivel local în Shenzhen la 1 septembrie, faţă de 62 cu o zi înainte. Opt dintre noile cazuri au fost în afara zonelor de carantină.

În metropola Chengdu din sud-vestul ţării, care şi-a izolat joi cei 21 de milioane de locuitori, fabricile, inclusiv cele ale giganţilor auto Toyota şi Volkswagen, au menţinut producţia în regim de funcţionare autonomă în "circuit închis".

Limitarea a zeci de milioane de persoane intensifică provocarea pentru China de a amortiza impactul economic al unei politici „zero COVID”, care a ţinut graniţele sale în mare parte închise pentru vizitatorii internaţionali şi a făcut-o să fie un caz izolat în timp ce alte ţări învaţă să trăiască cu coronavirusul.

Economiştii de la Nomura au declarat vineri că aşteptările pieţei privind o relaxare odată ce Partidul Comunist de guvernământ din China va finaliza în octombrie un congres care are loc o dată la 5 ani sunt optimiste. Nomura se aşteaptă ca restricţiile COVID să fie păstrate cel puţin până în martie, când are loc sesiunea parlamentară anuală.

Chiar şi atunci "ne aşteptăm ca economia şi pieţele să treacă printr-o perioadă dificilă, deoarece oamenii vor fi fie dezamăgiţi de lipsa unei deschideri reale, fie vor fi copleşiţi de o infecţie COVID în creştere", au scris economiştii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
shenzhen,
covid,
restricţii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.