Sfatul medicului pentru MASA DE CRĂCIUN: Preparatele trebuie consumate "pe gustate", altfel sunt "bombardament gastronomic"

Postat la 24 decembrie 2013 82 afişări

Preparatele de Crăciun, combinate cu ţuică şi vin, urmate de cozonac sunt un adevărat "bombardament gastronomic" chiar şi pentru cei cu antrenament în ale mâncării, de aceea trebuie consumate "pe gustate", cu o pauză de cel puţin trei ore între mese, spune medicul nutriţionist Simona Tivadar.

Sfatul medicului pentru MASA DE CRĂCIUN: Preparatele trebuie consumate "pe gustate", altfel sunt "bombardament gastronomic"

 Românii ar trebui să respecte TRADIŢIILE DE CRĂCIUN şi să prepare în casă mâncarea specifică sărbătorilor, dar pentru a evita supraalimentaţia, carnea de porc şi preparatele tradiţionale - cârnaţi, caltaboş, lebărul, şorici, jumări, şunculiţă, sarmale - ar trebui combinate cu legume şi zarzavat, iar acestea din urmă să reprezinte două treimi din farfuria cu mâncare, a declarat pentru MEDIAFAX Simona Tivadar, medic specialist în nutriţie şi boli metabolice.

Medicul Simona Tivadar a recomandat ca la MASA DE CRĂCIUN să se mânce puţin şi, oricât de gustoase ar fi alimentele, să fie pastrate rezerve şi pentru celelalte zile, mai ales că în mai puţin de o săptămână urmează un alt "bombardament gastronomic", cel din noaptea de Revelion.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sfatul-medicului-pentru-masa-de-craciun-preparatele-trebuie-consumate-pe-gustate-altfel-sunt-bombardament-gastronomic-11816198
11816198
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.