Sfatul de aur al unui fost recrutor Google pentru un interviu de nota 10 care deschide uşa oricărei companii: Cei mai buni candidaţi pe care îi întâlnesc fac asta

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 11 mai 2023 7369 afişări

Sfatul de aur al unui fost recrutor Google pentru un interviu de nota 10 care deschide uşa oricărei companii: Cei mai buni candidaţi pe care îi întâlnesc fac asta

Nolan Church a lucrat ca recrutor de talente timp de peste un deceniu în cadrul unor branduri importante precum Google şi DoorDash. Din această poziţie el a văzut tot felul de gafe făcute de candidaţi în timpul interviurilor de angajare, scrie CNCB.

 „De multe ori am găsit candidaţi care joacă teatru, nu reuşesc să vină cu nimic nou şi repetă aceleaşi răspunsuri la nesfârşit. Se concentrează prea mult pe cantitate şi prea puţin pe calitate”, a spus Church.

Când vine vorba de a-l impresiona pe Church, care în prezent ocupă funcţia de CEO al Continuum, un recrutor de talente care vizează potenţialii directori, există o tactică care reuşeşte întotdeauna.

 "Cei mai buni candidaţi pe care îi întâlnesc, sunt cei de la care pot să învăţ ceva nou. Aceştia sunt oamenii cu care vreau să lucrez” a mai declarat Nolan Church.

Când vine vorba de a aplica această strategie în timpul interviului, Church îi încurajează pe cei care îşi caută un loc de muncă să nu forţeze acest lucru. Dacă există o oportunitate, ea trebuie să apară natural, ca de exmeplu, atunci când angajatorul pune o întrebare despre experienţa candidatului.

Cea mai bună metodă în acest scop este ca cel intervievat să „îmbrace” informaţia într-o poveste folosind o formulă de tipul:

„Pot să vă spun o scurtă poveste despre ce am învăţat la ultimul meu job”?

Ulterior, candidatul trebuie să stabilească detalii esenţiale precum : contextul poveştii, stabilirea preconcepţiilor pe care le avea înainte de a acumula experienţa, modul în care a dobândit o nouă perspectivă, felul în care acea lecţie se poate aplica şi în cadrul jobului pentru care aplică.

„La punctul doi şi trei strălucesc doar cei mai bun caididaţi, pentru că reuşesc să dovedească astfel că au o mentalitate orientată către evoluţie şi creştere, dar că posedă şi o doză de modestie” a mai spus Church.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
candidati,
interviu,
google,
aur,
companii,
deschidere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.