Sfârşitul banilor cash: Banca Centrală Europeană anunţă că plăţile cu cardul din zona euro au depăşit pentru prima dată pragul de 50%

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 03 decembrie 2020 59 afişări

Sfârşitul banilor cash: Banca Centrală Europeană anunţă că plăţile cu cardul din zona euro au depăşit pentru prima dată pragul de 50%

Peste jumătate din plăţile din zona euro au fost efectuate cu cardul pentru prima dată în 2019, conform unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE), citat de Agence France-Presse.

Astfel, consumatorii din cele 19 state au plătit cu bani cash în proporţie de doar 48%, cardurile şi opţiunile de plată contactless câştigând tot mai mult teren în ultimii ani. Un studiu al BCE din 2016 arăta că banii cash reprezentau 54% din totalul plăţilor din zona euro.

Totuşi, 73% din totalul tranzacţiilor individuale au fost efectuate cu bani gheaţă în 2019, ceea ce sugerează că majoritatea achiziţiilor mici sunt finalizate prin intermediul cash-ului.

În Spania şi Italia, rata plăţilor cu bani cash este de 83% şi, respectiv, 82%. La polul opus, în Olanda, procentul abia depăşeşte o treime din total.

Un studiu separat, publicat în luna iulie, a subliniat extrem de clar impactul pandemiei asupra banilor cash, jumătate dintre respondenţi declarând că folosesc mai des cardurile faţă de perioada pre-coronavirus.

De asemenea, 90% au spus că vor continua să folosească mai rar banii cash după sfârşitul crizei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.