Senatul SUA va examina oferta de preluare a Time Warner de către AT&T

Postat la 24 octombrie 2016 32 afişări

Senatul SUA va examina oferta de preluare a Time Warner de către AT&T

Oficialii americani şi ambii candidaţi la alegerile prezidenţiale au ridicat întrebări în legătură cu oferta companiei de telecomunicaţii AT&T de cumpărare a Time Warner; o subcomisie din Senat responsabilă de supravegherea antitrust urmând să facă o audiere în noiembrie, potrivit BBC.

Gigantul telecom AT&T, al treilea mare distribuitor de semnal prin cablu din Statele Unite, intenţionează să plătească 85,4 miliarde de dolari pentru compania Time Warner, care deţine CNN şi HBO. Cea mai mare fuziune anunţată anul acesta va îmbina reţeaua de distribuţie AT&T, care include 130 de milioane de utilizatori de telefonie mobilă şi 25 de milioane de abonaţi ai canalelor de televiziune, cu conţinutul canalelor HBO, Cartoon Network şi CNN.

Senatorul republican Mike Less, care supervizează subcomisia antitrust, susţine că acordul ar putea ridica probleme concurenţiale importante, care „vor fi examinate atent”. Însă Randall Stephenson, directorul executiv al AT&T, crede că supraveghetorii vor aproba înţelegerea.

Avocata specializată pe competiţie Amanda Wait, reprezentantul firmei Hunton & Williams din Washington, susţine că implicaţiile fuziunii nu sunt clare. Subcomisia antitrust va trebui să analizeze modul în care acest acord va schimba interesele companiei AT&T, dacă aceasta va opri difuzarea serialului Urzeala Tronurilor către alţi furnizori de cablu sau dacă va favoriza propriul conţinut în detrimentul celorlalte, conform declaraţiei pentru postul de radio BBC.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.