Senatul SUA aprobă un pachet de ajutor de aproape 14 miliarde de dolari pentru Ucraina

Autor: Dorin Oancea Postat la 11 martie 2022 49 afişări

Senatul SUA a aprobat cu o majoritate covârşitoare un pachet de ajutoare de 13,6 miliarde de dolari pentru Ucraina, trimiţând proiectul de lege la Casa Albă pentru a fi semnat de preşedintele Biden, scrie BBC.

Senatul SUA aprobă un pachet de ajutor de aproape 14 miliarde de dolari pentru Ucraina

Prevederea face parte dintr-un proiect de lege mai amplu privind cheltuielile guvernamentale şi a fost aprobată după ce democraţii aflaţi la putere au renunţat la finanţarea pentru înlăturarea efectelor COVID din cauza rezistenţei republicanilor.

"Le dăm ucrainenilor miliarde de dolari pentru alimente, medicamente, adăposturi şi sprijin pentru cei peste două milioane de refugiaţi care au fost nevoiţi să părăsească Ucraina, precum şi fonduri pentru transferuri de arme precum Javelin şi Stinger", a declarat liderul majorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, înainte de vot.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
ucraina,
ajutor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.