Senat: Persoanele cu restante la asigurarile de sanatate, executate silit prin ANAF

Postat la 29 septembrie 2010 22 afişări

Senatul a adoptat, miercuri, o propunere legislativa care prevede ca ANAF va executa silit persoanele fizice care nu isi achita la termen contributiile datorate fondului asigurarilor sociale de sanatate.

Legea prevede ca, in cazul neachitarii la termen a contributiilor datorate fondului, colectarea veniturilor se face de catre ANAF, care procedeaza la aplicarea masurilor de executare silita pentru incasarea sumelor cuvenite, dar si a majorarilor de intarziere.

In cazul persoanelor care nu realizeaza venituri, dar au obligatia sa isi asigure sanatatea, aplicarea masurilor de executare silita se efectueaza de catre CNAS.

Detalii pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/senat-persoanele-cu-restante-la-asigurarile-de-sanatate-executate-silit-prin-anaf-7431889
7431889
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.