Semne bune pentru bursă: BET a crescut cu 3,7% în prima zi

Postat la 04 ianuarie 2013 22 afişări

Indicele BET care urmăreşte cele mai importante zece companii de pe bursa de la Bucureşti a deschis anul cu o creştere de 3,7%, cea mai mare din ultimii şase ani, iar investitorii pot spera la o evoluţie pozitivă în 2013.

Tradiţia spune că dacă bursa creşte în prima şedinţă a anului, atunci închide anul pe creştere. Doar o singură dată în ultimii zece ani nu s-a respectat. Chiar dacă indicele BET a debutat în creştere, asta nu este o garanţie că va creşte puternic tot anul, însă analiştii apreciază că cel puţin pentru primele luni ale anului conjunctura este bună. "Pe termen scurt este o conjunctură favorabilă la nivelul bursei, determinată atât de factori interni, cât şi externi, dar nu m-aş hazarda să spun că am intrat într-un nou ciclu de creştere. În 2013 exclud scenariul că bursa va înregistra o scădere dramatică, este posibil să avem o evoluţie laterală sau de creş­tere a pieţei", spune Iulian Panait, preşedintele firmei de consultanţă în investiţii KTD Invest.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
privatizari,
bursa,
asteptari,
semne
/actualitate/semne-bune-pentru-bursa-bet-a-crescut-cu-3-7-in-prima-zi-10427539
10427539
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.