Şeful Siemens, mustrat de Merkel pentru vizita la Moscova

Postat la 31 martie 2014 43 afişări

Cancelarul german Angela Merkel i-a făcut observaţie CEO-ului Siemens, Joe Kaeser, pentru vizita de săptămâna trecută la Moscova, şeful guvernului de la Berlin subliniind că firmele şi companiile germane nu ar trebui să trădeze valorile europene pentru a-şi proteja afacerile cu Rusia.

Şeful Siemens, mustrat de Merkel pentru vizita la Moscova

 Kaeser a mers săptămâna trecută la Moscova, unde a avut o întrevedere cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Mai mulţi oficiali ai guvernului german au criticat deplasarea şefului Siemens, situaţie care subliniază tensiunile generate la Berlin de criza din Ucraina, notează Bloomberg.

În timp ce Statele Unite şi Uniunea Europeană încearcă să sancţioneze Rusia pentru intervenţia din Ucraina şi anexarea Peninsulei Crimeea, mulţi lideri din mediul de afaceri german îl consideră pe Putin un partener de afaceri.

"Ca să fiu sincer, am găsit întreaga scenă un pic deplasată. Este adevărat că nu dorim sancţiuni economice, dar trebuie să îi arătăm preşedintelui rus că nu putem accepta o politică imperialistă", a afirmat duminică, la un post de televiziune, ministrul german al Economiei şi Energiei, Sigmar Gabriel, vice-cancelar şi membru al partidului social-democrat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/seful-siemens-mustrat-de-merkel-pentru-vizita-la-moscova-12365215
12365215
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.