Şeful PSD Cluj: Decizia lui Ponta trebuie respectată. El trebuie să-şi continue mandatul de premier

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 13 iulie 2015 37 afişări

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, afirmă, referitor la retragerea lui Victor Ponta de la conducerea partidului, că decizia acestuia "trebuie respectată", dar şi că acesta trebuie să îşi continue mandatul de premier.

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, afirmă, într-un comunicat de presă transmis duminică seara, după anunţul lui Victor Ponta privind retragerea de la conducerea PSD, că decizia acestuia "trebuie respectată".

"Decizia lui Victor Ponta trebuie respectată. Victor Ponta trebuie să-şi continue mandatul de premier, activitatea sa fiind confirmată prin rezultatele bune ale guvernării PSD", susţine Lăpuşan.

În comunicat sunt menţionate rezultatele economice înregistrate în timpul guvernării Ponta.

"În trei ani a reuşit să stabilească un nou model economic prin care s-a respins austeritatea şi a fost stabilit un echilibru între acţiunile pentru creşterea economiei şi crearea de locuri de muncă, susţinând şi măsurile de echitate socială şi de reparaţie faţă de nedreptăţile făcute de guvernele de dreapta", arată preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan.

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică, printr-o scrisoare adresată liderilor social-democraţi şi postată pe Facebook, decizia de "a nu mai ocupa nicio funcţie de conducere" în PSD, până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile care îi sunt aduse în justiţie.

Decizia a fost anunţată în contextul în care Victor Ponta este aşteptat la DNA, după întoarcerea sa din Turcia.

De asemenea, Ponta spune că, dacă nu va avea nicio soluţie în justiţie, care să îi ateste nevinovăţia, "până la data congresului PSD", nu va mai candida la nicio funcţie şi va "lupta din simpla şi onoranta calitate de membru de partid".

Congresul extraordinar al PSD poate fi convocat, în situaţii deosebite, de către Consiliul Naţional, Comitetul Executiv, grupurile parlamentare sau cel puţin 16 organizaţii judeţene.

Potrivit articolului 136 din statutul partidului, Congresul Extraordinar al PSD se convoacă la solicitarea Consiliului Naţional, a Comitetului Executiv Naţional, Grupurilor Parlamentare ale PSD din cele două Camere sau a cel puţin 16 Consilii judeţene ale organizaţiilor PSD.

Congresul Extraordinar al PSD este alcătuit din delegaţi aleşi de către Conferinţele extraordinare ale organizaţiilor judeţene şi a municipiului Bucureşti, conform Normei de reprezentare prevăzută în prezentul Statut.

Congresul Extraordinar al PSD se convoacă pentru exercitarea atribuţiilor statutare, precum şi pentru următoarele situaţii: în cazul organizării alegerilor locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidenţiale, la termen sau anticipate, pentru pregătirea acestora sau evaluarea rezultatelor; pentru modificarea Statutului PSD sau a Programului Politic al partidului; în situaţii deosebite.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PSD CLUJ,
PONTA,
/actualitate/seful-psd-cluj-decizia-lui-ponta-trebuie-respectata-el-trebuie-sa-si-continue-mandatul-de-premier-14583069
14583069
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.