Şeful Pentagonului şi ministrul rus al Apărării au discutat despre conflictul sirian

Autor: Ioana Bojan Postat la 19 septembrie 2015 111 afişări

Secretarul american al Apărării şi ministrul rus al Apărării au avut o conversaţie telefonică pentru prima dată după mai mult de un an, în cadrul căreia au discutat despre conflictul din Siria, relatează BBC News Online.

Discuţia a avut loc pe fondul indiciilor că Moscova îşi asumă un rol mai activ în conflictul sirian şi al îngrijorărilor SUA privind amploarea acestor planuri.

Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, a discutat cu ministrul rus Serghei Şoigu despre cum ar putea evita cele două ţări o confruntare accidentală în Siria, a precizat Pentagonul.

Presa oficială rusă a comentat că aceste discuţii arată că cele două părţi au opinii comune.

Cei doi oficiali au abordat domeniile în care "perspectivele se suprapun, dar şi zonele de divergenţe", potrivit unui comunicat al Pentagonului, care a calificat discuţiile drept "constructive".

În conversaţia de 50 de minute, Şoigu i-a spus lui Carter că activităţile ruse în Siria sunt "de natură defensivă", a declarat un oficial american pentru Reuters.

Cele două părţi au convenit cu privire la noi discuţii, reluând contactul formal după ce relaţiile s-au deteriorat puternic din cauza acţiunilor Rusiei în Ucraina, anul trecut.

Ultima conversaţie între secretarul american al Apărării şi ministrul rus al Apărării a avut loc în august anul trecut, când predecesorul lui Carter, Chuck Hagel, era şeful Pentagonului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
RUSIA,
APĂRARE
/actualitate/seful-pentagonului-si-ministrul-rus-al-apararii-au-discutat-despre-conflictul-sirian-14725895
14725895
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.