CRIZA IMIGRANŢILOR: Ungaria mobilizează rezervişti voluntari ai armatei, pentru a face faţă crizei imigraţiei

Autor: Ioana Bojan Postat la 19 septembrie 2015 76 afişări

Ministrul ungar al Apărării a mobilizat o parte din rezerviştii voluntari ai armatei, pentru a ajuta autorităţile să facă faţă crizei imigraţiei, relatează sâmbătă agenţia oficială MTI, citată de Reuters în pagina electronică.

Ministrul Istvan Simicsko a luat această decizie la cererea şefului Statului Major General al armatei ungare. Rezerviştii vor fi trimişi în primul rând în garnizoanele rămase goale după ce soldaţii au fost mobilizaţi la frontieră, dar ar putea primi şi alte sarcini, potrivit MTI.

Ungaria este implicată într-o dispută cu vecinii săi Serbia şi Croaţia, în condiţiile în care cele trei ţări se străduiesc să facă faţă numărului mare de imigranţi care fug din calea războiului şi sărăciei din Orientul Mijlociu şi încearcă să ajungă în Europa occidentală.

Gyorgy Bakondi, consilierul premierului ungar pe probleme de securitate internă, a informat vineri seara că 700 de soldaţi şi 800 de poliţişti vor fi mobilizaţi sâmbătă în zona în care frontiera este expusă cel mai mult valului de imigranţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNGARIA,
ARMATĂ,
MIGRARE
/actualitate/criza-imigrantilor-ungaria-mobilizeaza-rezervisti-voluntari-ai-armatei-pentru-a-face-fata-crizei-imigratiei-14725604
14725604
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.