Şeful France Telecom-Orange, pus sub acuzare în cazul Tapie

Autor: Marius Oncu Postat la 13 iunie 2013 61 afişări

Directorul general al France Telecom-Orange, Stephane Richard, a fost pus sub acuzare pentru "fraudă în grup organizat", în cadrul unei anchete vizând un controversat caz de arbitraj din 2008, între omul de afaceri Bernard Tapie şi banca Credit Lyonnais, potrivit AFP.

Directorul general al France Telecom-Orange, Stephane Richard, a fost pus sub acuzare pentru "fraudă în grup organizat", în cadrul unei anchete vizând un controversat caz de arbitraj din 2008, între omul de afaceri Bernard Tapie şi banca Credit Lyonnais, potrivit AFP.

Magistraţii francezi l-au interogat miercuri pe şeful France Telecom în spital, într-o cameră special amenajată, după ce acesta a fost spitalizat din cauza oboselii. Acesta a fost dus marţi la spital ca "măsură de precauţie", a declarat un oficial al procuraturii.

Richard este doar "obosit" după interogatoriile prelungite ale poliţiei, a declarat presei franceze avocatul acestuia, Jean-Etienne Giamarchi, citat de Wall Street Journal.

Directorul companiei a fost reţinut în cadrul unei anchete mai ample privind o decizie a Ministerului Economiei şi Finanţelor din Franţa de a înfiinţa o comisie de arbitraj care i-a acordat ulterior o sumă de peste 400 de milioane de euro de la Trezoreria Franceză omului de afaceri Bernard Tapie.

Richard a deţinut postul de şef de cabinet al ministrului de Finanţe din perioada în care a fost luată decizia de a rezolva litigiul prin arbitraj, Christine Lagarde. Lagarde, în prezent directorul Fondului Monetar Internaţional, a fost interogată pe parcursul a două zile în mai în privinţa deciziei. Ea este martor în anchetă şi nu a fost pusă sub acuzare.

Socialiştii francezi, aflaţi la momentul respectiv în opoziţie, afirmă că decizia de a înfiinţa o comisie de arbitraj i-a deschis lui Tapie calea obţinerii de la Trezorerie a unei sume mai mari decât ar fi primit în justiţie, aceasta fiind o expresie de mulţumire pentru sprijinul acordat lui Nicolas Sarkozy în alegerile prezidenţiale din 2007.

Directorul France Telecom şi-a apărat repetat acţiunile în acest caz.

Nu este clar încă ce impact va avea punerea sub acuzare asupra poziţiei lui Richard la France Telecom-Orange, companie pe care o conduce din 2010. Este ceva obişnuit ca directorii de companii franceze să-şi păstreze posturile chiar dacă au fost puşi formal sub acuzare, scrie Wall Street Journal.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANCE TELECOM,
ANCHETĂ,
/actualitate/seful-france-telecom-orange-pus-sub-acuzare-in-cazul-tapie-10965399
10965399
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.