Şeful Erste este anchetat de autorităţile din Austria pentru inducerea în eroare a investitorilor

Postat la 19 octombrie 2011 21 afişări

Autoritatea pentru piaţa financiară din Austria a anunţat marţi că a început o investigaţie pentru a stabili dacă directorul executiv al Erste, Andreas Treichl, a indus în eroare investitorii înainte de anunţa revizuirea de la profit la pierdere a rezultatului financiar din acest an.

De asemenea, autoritatea verifică un portofoliu de contracte CDS din evidenţa contabilă a grupului. Erste, a doua mare instituţie de credit din Europa Centrală şi Est, prezentă în România prin intermediul BCR, a confirmat că autoritatea financiară i-a cerut să furnizeze informaţii în cadrul anchetei.

Grupul financiar austriac a anunţat la 10 octombrie că se confruntă cu o pierdere netă de până la 800 de milioane de euro pentru acest an, din cauza unor pierderi cauzate de portofoliul de credite în valută din Ungaria, de expunerea pe datoria suverană a statelor din zona euro şi de portofoliului de contracte CDS (credit default swaps - asigurare a datoriilor împotriva riscului de neplată). Anunţul neprogramat al Erste a cauzat prăbuşirea cotaţiei băncii la minimul ultimilor doi ani şi jumătate şi a afectat şi acţiunile altor bănci din regiune.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
Erste,
ancheta,
Treichl,
investitori,
Austria,
CDS,
profit
/actualitate/seful-erste-este-anchetat-de-autoritatile-din-austria-pentru-inducerea-in-eroare-a-investitorilor-8879378
8879378
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.