Şeful diplomaţiei ruse: Acordul cu Iranul face ca scutul antirachetă din Europa să nu mai aibă sens

Postat la 26 noiembrie 2013 43 afişări

Aplicarea acordului obţinut în dosarul nuclear iranian va elimina necesitatea amplasării unui scut antirachetă în Europa, a declarat luni şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, în cadrul unui forum mediatic ruso-italian care are loc la Roma, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

Şeful diplomaţiei ruse: Acordul cu Iranul face ca scutul antirachetă din Europa să nu mai aibă sens

 "În cazul realizării înţelegerilor cu Iranul, motivul invocat pentru justificarea punerii în funcţiune a unui sistem de apărare antirachetă în Europa va înceta să mai existe", a afirmat Lavrov, potrivit en.ria.ru/.

Statele Unite au început să instaleze pe continent un sistem de apărare antirachetă format din radare de alertă de înaltă frecvenţă şi rachete interceptoare care vor fi amplasate la sol şi pe mare. Potrivit oficialilor americani, acest sistem are ca scop să protejeze Statele Unite şi aliaţii lor europeni de atacuri balistice şi nucleare ce vin din partea unor ţări precum Coreea de Nord sau Iranul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/seful-diplomatiei-ruse-acordul-cu-iranul-face-ca-scutul-antiracheta-din-europa-sa-nu-mai-aiba-sens-11721754
11721754
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.