Seful CNP: Romania poate avea in trimestrul I o crestere economica de 0,5% fata de trimestrul IV 2010

Postat la 14 aprilie 2011 36 afişări

Romania poate inregistra in primul trimestru al acestui an o crestere economica de 0,5% fata de ultimul trimestru al anului trecut si de 1,3% raportat la perioada similara din 2010, a declarat, miercuri, la Guvern, seful Comisiei Nationale de Prognoza (CNP), Ion Ghizdeanu.

"Introducand toate datele date publicitatii de institutiile abilitate in estimare, am facut o reestimare in plus a trimestrului unu: in acest moment, avand in vedere si datele de la buget care confirma evolutia buna, cresterea pe trimestrul unu fata de trimestrul unu 2010 este de 1,3%, ceea ce inseamna fata de trimestrul patru o crestere de 0,5%", a spus Ghizdeanu. Presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, a declarat, saptamana trecuta, ca Romania nu a iesit inca din recesiune, iar tendinta pozitiva din ultimul trimestru al anului trecut trebuie sa fie confirmata de datele ulteriore, nefiind sigur daca revenirea economica a inceput.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prognoza,
actualitate,
ghizdeanu,
cnp
/actualitate/seful-cnp-romania-poate-avea-in-trimestrul-i-o-crestere-economica-de-0-5-fata-de-trimestrul-iv-2010-8155524
8155524
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.