Şeful CCA, Kyros Vassaras, dă explicaţii legate de VAR şi de o fază din meciul Rapid - FCU Craiova

Autor: Tiberiu Sabo Postat la 20 ianuarie 2024 37 afişări

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, vine cu precizări legate de faza din minutul 68 al partidei FC Rapid 1923 – FCU 1948 Craiova, disputată vineri, în Giuleşti, se arată pe site-ul FRF.

Şeful CCA, Kyros Vassaras, dă explicaţii legate de VAR şi de o fază din meciul Rapid - FCU Craiova

”Din păcate, o problemă tehnică nu a putut permite oficialilor video ai meciului, arbitrii VAR Andrei Chivulete şi Mihăiţă Necula, să furnizeze informaţii exacte într-o perioadă mai scurtă de timp”, a spus Vassaras.

”În momentul în care mingea a părăsit suprafaţa de joc, Andrei Chivulete l-a informat pe arbitrul Horaţiu Feşnic despre faptul că ar putea exista o posibilă lovitură de pedeapsă în favoarea Rapidului, ca urmare al unui posibil joc al mingii cu mâna. Conform protocolului VAR, înainte ca arbitrul meciului să fie chemat la monitor, VAR-ul verifică întotdeauna întreaga situaţie de atac, aşa cum se întâmplă şi la fiecare gol marcat. Identificând un posibil ofsaid ce ar fi avut nevoie de interpretare de către arbitru, a fost necesar ca liniile să fie trasate şi clipul să fie salvat”, a adăugat preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.

”După verificare şi în timp ce situaţia fazei se salva, întregul sistem VAR s-a prăbuşit şi a trebuit să fie repornit, lucru ce nu s-a întâmplat din prima încercare. Având în vedere cele de mai sus, analiza fazei a durat mai mult decât ar fi trebuit, acesta fiind motivul pentru care decizia lui Horaţiu Feşnic, una corectă, a întârziat câteva minute. De asemenea, jucătorul Rapidului care a primit mingea în faza de atac înainte de infracţiunea din careu nu se afla în poziţie afară de joc”, susţine Vassaras.

Şeful CCA a concluzionat că ” încă ne mai confruntăm cu probleme de natură tehnică, dar care sperăm să fie rezolvate cât mai curând pentru a evita astfel de situaţii neplăcute pentru toată lumea”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cca,
vassaras,
explicaţii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.