Şeful Bundesbank critică încercările de a ridica un "Zid de Bani" în jurul ţărilor euro cu probleme

Postat la 29 martie 2012 19 afişări

Şeful băncii centrale a Germaniei (Bundesbank), Jens Weidmann, a criticat încercările de a construi un nou fond de urgenţă pentru combaterea crizei din zona euro, afirmând că "la fel precum Turnul Babel, «Zidul de Bani » nu va ajunge niciodată până în Rai".

La un eveniment organizat la institutul Chatham House din Londra, Weidmann a afirmat că un fond mai mare pentru susţinerea statelor cu probleme financiare din uniunea monetară nu va rezolva criza datoriilor din Europa şi chiar ar putea chiar s-o agraveze, potrivit cotidianului The Guardian. "La fel ca Turnul Babel, «Zidul de Bani» nu va ajunge niciodată până în Rai. Dacă vom continua să-l facem tot mai mare, vom întâmpina probleme ceva mai lumeşti", a spus el. Poziţia lui Weidmann este în contradicţie cu opiniile altor lideri europeni, precum premierul Italiei, Mario Monti, care afirmă că un fond mai mare reduce chiar probabilitatea ca acesta să fie folosit. Argumentul nu este primit însă prea bine în Germania, ţară care trebuie să asigure cea mai mare contribuţie dintre statele europene.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
bundesbank,
incercari,
Jens Weidmann
/actualitate/seful-bundesbank-critica-incercarile-de-a-ridica-un-zid-de-bani-in-jurul-tarilor-euro-cu-probleme-9449106
9449106
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.