Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la Bucureşti: Suntem pregătiţi să facem faţă. În acelaşi timp, ne pregătim de represalii

Autor: Răzvan Botea Postat la 04 martie 2022 65 afişări

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost ieri la Bucureşti.

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la Bucureşti: Suntem pregătiţi să facem faţă. În acelaşi timp, ne pregătim de represalii

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost ieri la Bucureşti.

„În cazul în care situaţia s-ar înrăutăţi, noi suntem pregătiţi să facem faţă. În acelaşi timp, ne pregătim de represalii, în special încercăm să ne diversificăm sursele de energie, sporind cantităţile de gaze naturale, pentru a asigura încălzirea în sezonul rece. Apelăm la cele mai verzi şi inovatoare soluţii, pentru a deveni independenţi faţă de sursele de energie din Rusia. Faţă de cărbunele, petrolul şi gazele naturale din Rusia”, a spus, la Bucureşti, Ursula von der Leyen, la o conferinţă de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a spus că este nevoie de o strategie de rupere de Rusia din punct de vedere energetic pe termen scurt, dar şi pe termen mediu şi de asemenea este nevoie ca preţul la energie să nu urce mai mult astfel încât să sufoce economia.

„Este nevoie de o abordare pe termen scurt, pentru a garanta aprovizionarea cu energie a tuturor statelor membre ale Uniunii. Este nevoie de o abordare pe termen mediu pentru a avea energie suficientă în aşa fel încât preţurile să nu explodeze şi să nu fie sufocată economia europeană. În cazul nostru, evident, trebuie să avem grijă ca aceste preţuri să nu sufoce economia românească”, a spus Klaus Iohannis. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
comisia europeana,
pregatiri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.