Secretul unui bun echilibru între viaţa personală şi profesională: „Coechipierii potriviţi"

Postat la 19 iunie 2020 136 afişări

Secretul unui bun echilibru între viaţa personală şi profesională: „Coechipierii potriviţi"

Ioana Enache, general manager, Amway România, Bulgaria şi Grecia, spune că una dintre cele mai frumoase şi recente realizări este faptul că alături de echipa locală a primit, trei ani la rând, premii pentru cea mai bună performanţă în business la nivel european. Pentru anul în curs ea şi-a propus să continue această creştere, dar „la fel de important este şi să fim alături de noii clienţi sau de partenerii noi care vor să obţină venituri suplimentare plecând de la zonele lor de interes sau pasiune construind afacerea de vânzări directe pe segmentul de produse de înfrumuseţare, îngrijire şi nutriţie Amway”.

Ea spune că, personal, crede în valoarea diversităţii, a parteneriatului şi a echilibrului, iar în timp, lucrând cu foarte multe echipe, a observat cât de multe avantaje derivă din faptul că fiecare suntem diferiţi: ca profil, ca abordare, ca personalitate, nu neapărat din diferenţele de gen. „Cu siguranţă însă, pentru femei e puţin mai greu să jongleze cu toate «pălăriile»: de profesionist, mamă, soţie, prietenă sau fiică, dar recomandarea mea este să-şi aleagă cu grijă «coechipierii» din viaţa personală şi din business, astfel încât să se poată baza pe sprijinul lor.” Ioana Enache spune că, din experienţa de lucru cu numeroase femei, a observat că nuanţa în lucrul cu acestea e dată de abordarea „people-oriented”, de un plus de empatie şi intuiţie pe care îl au, de dorinţa de a genera rezultate pe termen lung, precum şi de o atenţie sporită la echilibrul dintre viaţa personală şi profesională. 

„Să ai mereu curajul de a încerca drumuri noi. Nu lua niciodată decizii care nu te lasă să dormi noaptea. Preţul plătit e prea mare. Gândeşte-te mereu ce laşi în urma ta, care e semnătura ta, ce plusvaloare poţi genera prin proiectele în care te implici. Chiar dacă ceva nu îţi iese cum ţi-ai propus, nu uita că acela este doar un moment în timp care nu te defineşte, ci evoluţia ta. Nu renunţa la cine eşti ca femeie. O renunţare la o parte importantă din tine nu te va ajuta, o vei resimţi mereu ca pe un sacrificiu prea mare”, este sfatul său pentru tinerele aflate la începutul carierei.

Profilul Ioanei Enache a fost inclus recent în anuarul „105 Cele mai puternice femei din  business" realizat de Business Magazin.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.